Foreningsportalen

Oversikt over organisasjoner og aktivitet

Norges Frivilligsentraler og WIS tilbyr en enkel og rimelig løsning for å holde oversikt over foreninger og aktiviteter i din kommune. Løsningen leveres i samarbeid med de enkelte frivilligsentralene i landet.
Hver enkelt forening kan med en lenke oppdatere sine opplysninger og legge inn sine aktiviteter i kalenderen. Oversikten over foreningene og hvilke aktiviteter de tilbyr er åpen for alle interesserte.

Les mer og ta i bruk portalen her

Ungdom og fritid - Aktivitetsbank

Aktiviteter for ungdom. Laget av ungdom.

Ungdom og Fritid har en egen aktivitetsbank på sin hjemmeside. Den tilbyr en omfattende oversikt over ulike aktiviteter som kan settes i gang. Her er det ungdom selv som har muligheten til å legge inn sine egne aktiviteter, som deretter kan benyttes av andre ungdommer for å berike sine egne fritidsaktiviteter. Denne siden gir brukerne muligheten til å velge blant forskjellige kategorier, målgrupper, varigheter og tilpasninger for å finne aktiviteter som passer deres interesser og behov. Portalen fungerer som et uvurderlig verktøy for å utforske og oppdage nye aktiviteter, samtidig som den gir inspirasjon til å initiere lokale aktiviteter.

Se mer fra aktivitetsbanken her
Porsgrunn kommune

Aktivitetsportalen - Porsgrunn

Manglende oversikt over fritidsaktiviteter er en barriere for deltakelse

Porsgrunn kommune lanserte nylig den splitter nye "Aktivitetsportalen". Dette er en egenutviklet, digital oversikt over alle fritidsaktiviteter i kommunen, og løsningen skal gjøre det lettere å finne frem til alle mulighetene for fritidsaktiviteter.

I aktivitetsportalen kan du finne aktiviteter og fritidstilbud fra over 300 tilbydere. Noe for enhver smak, enten du er barn, ungdom, voksen eller godt voksen.

Aktivitetsportalen Porsgrunn
Aktivitetsportalen Porsgrunn - logo
Skien kommune

Informasjonsside tilgjengelig på elevenes skole-PC

I Skien kommune har alle skole-PCer til barn og unge i grunnskolen fått et eget ikon på skrivebordet, med direkte lenke til en informasjonsside der elever og foresatte kan finne det de trenger å vite for å komme i gang med organisert aktivitet i kommunen! Nettsiden er en veiviser til alle de inkluderende ordningene Skien kommune har.

Fritidsenheten i kommunen, som står bak initiativet, tok først kontakt med oppvekstsjefen som ga klarsignal for gjennomføringen. Deretter ble IT avdelingen i kommunen koblet på det tekniske.

Sjekk ut informasjonssiden til Skien kommune her!
To barn som flyr i luften med den ene armen knyttet foran seg, og de har skolesekk på ryggen.
Frivillighet Norge

Ungfritid.no

Ungfritid.no er en digital oppslagstavle for frivillige organisasjoner som vil vise mangfoldet av fritidsaktiviteter til barn og unge - på et og samme sted, gratis. Oversikten skal gjøre det enklere for frivillige organisasjoner å finne deltakere, og enklere for barn, ungdom, foresatte og andre å finne fritidsaktiviteter.

Ungfritid.no utvikles og drives av frivilligheten selv gjennom Frivillighet Norge, med støtte fra Sparebankstiftelsen DNB, og er en gratis løsning for både organisasjonene som skal registrere sine tilbud og barn og unge som skal finne dem, i hele landet.

Ungfritid.no bygger på samme digitale plattform som Frivillig.no.

Gå til nettside

Hvordan etablere en god aktivitetsoversikt?

Finnes det en lett tilgjengelig og oppdatert oversikt med informasjon om tidspunkt, sted og kostnader for alle aktivitetstilbud som finnes for barn og unge i kommunen?

En oppdatert og helhetlig oversikt over tilgjengelige tilbud kan bidra til å synliggjøre, formidle og inkludere barn og unge i aktivitetstilbudet som finnes.

Les våre beste tips
Time og Klepp kommune

Aktiv Jæren

Aktiv Jæren er et samarbeid mellom Klepp og Time kommune hvor målet er å få enda flere til å delta i kultur- og fritidsaktiviteter.

Aktiv Jæren er en digital oversikt over lokale fritidsaktiviteter i Klepp og Time, utlånsordninger og informasjon om tilrettelegging. Nettsiden har en søkefunksjon som gjør det enkelt å søke opp de ulike organiserte fritidsaktivitetene som finnes i nærmiljøet.

Gå til nettside
Modum kommune

Aktivitetsportalen Fritid123

Modum, Sigdal og Krødsherad kommune har gått sammen om å lage en lokal nettside der alt av aktivitetstilbud blir presentert. På Fritid123 kan innbyggere  søke opp aktiviteter ut fra alder, interesse og bosted. Brukere får  informasjon om hvem som driver aktiviteter og hvem det passer for, samt hva som trengs av utstyr og hvilke kostnader man må beregne. I tillegg er kontaktinformasjon og lenke til foreningens nettside/facebookside også oppført.

Lag og foreninger legger selv inn informasjonen. I tillegg følger en ansatt i kommunen opp arbeidet, og kontakter årlig organisasjonene for å sikre at informasjonen stemmer og tar opp aktuelle tema. Les mer om hvordan nettsiden blir brukt som en ressurs under fanen Hjelp inn i fritidsaktivitet.

Gå til nettside
Informasjonsplakat med navn på nettsiden og flere små bilder av barn, ungdom og voksne i aktivitet

Velg et annet emne

Ved å klikke «Godta» aksepterer du lagring av cookies/informasjonskapsler på denne enheten. Cookies blir brukt til å utbedre side navigering, og samle brukerstatistikk for nettsiden for å forbedre innhold og brukeropplevelse. Du kan selv administrere hva du samtykker til ved å klikke på Preferanser. Les vår Personvernerklæring for mer informasjon.