Ungfritid.no/støtteordninger

Ungfritid.no tilbyr en oversikt over støtteordninger for deltakelse i fritidsaktivitet. På siden kan kommuner, aktivititetstilbydere, lag og foreninger legge inn informasjon om støtteordningene som finnes. Se mulighetene i din kommune!

Gå til nettside
Bilde av logoen til ungfritid.no
Meløy

Alle med i Meløy

Kommunestyret i Meløy kommune vedtok tilskuddsordningen Alle med i Meløy som en prøveordning ut 2020. Tilskuddsordningen ble deretter vedtatt av kommunestyret som en fast ordning. Det settes årlig av 50 000 kroner på kulturbudsjettet, i tillegg søkes det tilskudd fra andre aktører. Utdanningsforbundet Meløy har bidratt til ordningen i hele perioden. Det gis støtte på inntil 3 000 kroner per person per år, for barn og unge i alderen 6 år til og med 18 år.

Les om Alle med i Meløy
Foto: To unge jenter holder rundt hverandre, smiler og ler.
Stanghelle IL, Vaksdal kommune

ALLEMED i Stanghelle IL

I sammenheng med ALLEMED-dugnaden i Vaksdal kommune i 2021, har styret i Stanghelle IL vedtatt at klubben skal legge til rette for at alle kan delta!

Stanghelle IL har vedtatt å innføre minstesats for medlemskontingent på 50kr og gratis treningsavgift til både barn og voksne i lavinntektsfamilier. Ordningen er tillitsbasert, og det skal være tilstrekkelig at foresatte ber om redusert kontingent for at dette skal innvilges. Klubben tar også imot henvendelser fra hjelpeinstanser og helsetjenester på vegne av barn eller familier som ikke ønsker å ta kontakt selv. Klubben vil også opprette et gjenbrukslager med sko og sportsutstyr som kan deles ut gratis.

Stanghelle IL på Facebook
Skjermdump: Artikkel fra Vaksdalposten med tittel "Stanghelle IL vil ha alle med" og et bilde av den lokale fotballbanen
Ulstein kommune

Kontantkassa i Ulstein

Som del av kontantkassa i Møre og Romsdal, har Ulstein kommune en fast kontaktperson som kan nås direkte på mail og telefon av både unge, foreldre eller andre voksne dersom de har spørsmål om fritidsaktiviteter og økonomisk støtte. Kontaktpersonen kan også hjelpe med å finne ut hvilken voksenperson som kan søke på vegne av et barn eller ungdom.

Gå til nettside
Foto: Liten gutt spiller fotball på gressbane i grønn og hvit fotballdrakt
Vadsø kommune

Fritidsfondet i Vadsø

Fritidsfondet i Vadsø baserer seg på små og store gaver og donasjoner fra private bedrifter og enkeltpersoner. Kommunen og Sparebank 1 Nord-Norge har bidratt med 50.000 kr hver i forbindelse med oppstart av fondet. Gjennom fritidvadso.no kan privatpersoner og næringsliv donere ønsket sum til fondet gjennom jevnlige Spleis-innsamlinger eller direkte overføring til kontonummer for å sikre at alle barn og unge får mulighet til å delta på fritiden.

Gå til fritidvadso.no
Illustrasjon: Barn i fargerike klær hopper og spreller på rad og rekke mot hvit bakgrunn
Møre og Romsdal idrettskrets

Kontantkassa.no

Kontantkassa.no er en støtteordning der trenere og ledere på en enkel og ubyråkratisk måte kan søke om penger til enkeltpersoner slik at alle barn og unge mellom 6-18 år skal få delta i organiserte fritidsaktiviteter. Støtten kan for eksempel brukes til å betale kontingenter/egenandeler, lommepenger til deltagelse på turer, konkurranser og turneringer knyttet til ulike fritidsaktiviteter.

Kontantkassa er et samarbeid mellom Møre og Romsdal idrettskrets, Gjensidige Stiftelsen og kommuner i Møre og Romsdal. Tiltaket legger opp til at det er kommunene selv som forvalter ordningen i den enkelte kommune.

Gå til nettside

Velg et annet emne

Ved å klikke «Godta» aksepterer du lagring av cookies/informasjonskapsler på denne enheten. Cookies blir brukt til å utbedre side navigering, og samle brukerstatistikk for nettsiden for å forbedre innhold og brukeropplevelse. Du kan selv administrere hva du samtykker til ved å klikke på Preferanser. Les vår Personvernerklæring for mer informasjon.