Kristiansand Kommune

Fritidsfond i Kristiansand kommune

Kristiansand kommune ønsker at alle barn og unge skal ha lik mulighet til å delta i organiserte fritidsaktiviteter, uavhengig av foreldrenes økonomi. Derfor har kommunen utviklet Fritidsfondet. 

Tilskuddet har som mål å øke deltakelsen i organiserte fritidsaktiviteter, ved at man kan søke om økonomisk støtte. . Foreldre, foresatte eller andre med fullmakt fra foreldre kan søke om støtte fra Fritidsfond. Søknader behandles løpende året rundt. 

Fritidsfondet er varig.

Les mer om Fritidsfond her!
Hentet fra kommunens hjemmeside
Færder kommune

Teie idrettsforening

Teiefondet gir økonomisk støtte slik at barn og unge fra familier med begrensede økonomiske ressurser kan delta i idrettsaktiviteter hos Teie IF uten å bekymre seg for kostnader. Støtten kan dekke kontingent, treningsavgift, deltakelse i turneringer, arrangement i skoleferier, sosiale arrangementer, og kjøp av utstyr. Barn og ungdom i alderen 6-19 år som er medlemmer av Teie IF, samt de som ønsker å bli medlem, kan søke om støtte. Søknaden kan sendes inn av utøveren selv, trenere, lagledere, foresatte eller andre tillitspersoner.

Les mer her!
Hentet fra teie.no
Kristiansand kommune

Fokus på medlemskontingent og treningsavgift

Våg Fotballklubb har redusert medlemskontingenten til 50 kroner og fjernet treningsavgiften for alle medlemmer, noe som har gjort det enklere for barn og unge fra familier med begrensede økonomiske ressurser å delta i deres aktiviteter uten at økonomien utgjør en hindring. Dette tiltaket bidrar til å skape et mer inkluderende og mangfoldig idrettsmiljø, der alle har mulighet til å delta og utvikle seg, uansett bakgrunn. Klubben har også en visjon om å være en tydelig stemme i arbeidet med å bekjempe utenforskap og fremme like muligheter for alle barn og unge i Vågsbygd og for hele idretts-Norge

Les mer om støtteordningen her!
Hentet fra Vag-fk.spoortz.no
Moss kommune

Informasjon om støtteordninger i Moss kommune

Moss kommune jobber aktivt for å løfte informasjon om økonomiske støtteordninger, for å sikre at alle barn og unge kan delta i fritidsaktiviteter uavhengig av økonomi. Frivillige lag og foreninger, som driver med kultur- og idrettsaktiviteter for barn og unge i alderen 6-19 år, kan søke om kommunal drifts- og aktivitetsstøtte. Det kan også søkes om særskilt tilskudd for å fremme inkludering og deltakelse.

Les mer om hvordan Moss viser frem støtteordningene her!
Foto av to ungdommer sine bein som sitter og dingler over kanten av en vegg meg grafitti på, og den ene har på svarte sko og den andre lyse blå sko,
Kvam kommune

Fritidskort i Kvam kommune

Fritidskorsordningen innebærer at barn og unge mellom 6 og 18 år, som er bosatt i Kvam får 1.100 kroner i halvåret til å betale deltakeravgift for faste, organiserte fritidsaktiviteter. Fritidskortet er digitalt, og kan hentes og brukes i den digitale infrastrukturen Friskus. Kvam kommune har også en Fritidskort plussordning.  

Les mer om ordningen her!
Illustrasjon og tekst: Det står fritidskortet i en sirkel med grønn skrift rundt en illustrasjon av en hånd som strekker opp pekefinger og langefinter som et peacetegn.
Sola kommune

Universelt fritidskort i Sola kommune

Fra januar 2024 får alle barn og unge mellom 6 og 16 år inntil 2000 kroner per år som skal dekke kostnader til fritidsaktiviteter. Dette er en universell ordning, og gjelder dermed alle barn og unge i aldersgruppen, så lenge de er bosatt i Sola kommune. Fritidskortet deles ut digitalt gjennom den digitale infrastrukturen Friskus.

Les mer om ordningen her!
Et bilde av et barn sine føtter som har på fotballsko og står med den ene foten på en hvit og blå fotball med stjernemønster.
Meløy

Alle med i Meløy

Kommunestyret i Meløy kommune vedtok tilskuddsordningen Alle med i Meløy som en prøveordning ut 2020. Tilskuddsordningen ble deretter vedtatt av kommunestyret som en fast ordning. Det settes årlig av 50 000 kroner på kulturbudsjettet, i tillegg søkes det tilskudd fra andre aktører. Utdanningsforbundet Meløy har bidratt til ordningen i hele perioden. Det gis støtte på inntil 3 000 kroner per person per år, for barn og unge i alderen 6 år til og med 18 år.

Les om Alle med i Meløy
Foto: To unge jenter holder rundt hverandre, smiler og ler.

Ungfritid.no/støtteordninger

Ungfritid.no tilbyr en oversikt over støtteordninger for deltakelse i fritidsaktivitet. På siden kan kommuner, aktivititetstilbydere, lag og foreninger legge inn informasjon om støtteordningene som finnes. Se mulighetene i din kommune!

Gå til nettside
Bilde av logoen til ungfritid.no
Stanghelle IL, Vaksdal kommune

ALLEMED i Stanghelle IL

I sammenheng med ALLEMED-dugnaden i Vaksdal kommune i 2021, har styret i Stanghelle IL vedtatt at klubben skal legge til rette for at alle kan delta!

Stanghelle IL har vedtatt å innføre minstesats for medlemskontingent på 50kr og gratis treningsavgift til både barn og voksne i lavinntektsfamilier. Ordningen er tillitsbasert, og det skal være tilstrekkelig at foresatte ber om redusert kontingent for at dette skal innvilges. Klubben tar også imot henvendelser fra hjelpeinstanser og helsetjenester på vegne av barn eller familier som ikke ønsker å ta kontakt selv. Klubben vil også opprette et gjenbrukslager med sko og sportsutstyr som kan deles ut gratis.

Stanghelle IL på Facebook
Skjermdump: Artikkel fra Vaksdalposten med tittel "Stanghelle IL vil ha alle med" og et bilde av den lokale fotballbanen
Ulstein kommune

Kontantkassa i Ulstein

Som del av kontantkassa i Møre og Romsdal, har Ulstein kommune en fast kontaktperson som kan nås direkte på mail og telefon av både unge, foreldre eller andre voksne dersom de har spørsmål om fritidsaktiviteter og økonomisk støtte. Kontaktpersonen kan også hjelpe med å finne ut hvilken voksenperson som kan søke på vegne av et barn eller ungdom.

Gå til nettside
Foto: Liten gutt spiller fotball på gressbane i grønn og hvit fotballdrakt
Vadsø kommune

Fritidsfondet i Vadsø

Fritidsfondet i Vadsø baserer seg på små og store gaver og donasjoner fra private bedrifter og enkeltpersoner. Kommunen og Sparebank 1 Nord-Norge har bidratt med 50.000 kr hver i forbindelse med oppstart av fondet. Gjennom fritidvadso.no kan privatpersoner og næringsliv donere ønsket sum til fondet gjennom jevnlige Spleis-innsamlinger eller direkte overføring til kontonummer for å sikre at alle barn og unge får mulighet til å delta på fritiden.

Gå til fritidvadso.no
Illustrasjon: Barn i fargerike klær hopper og spreller på rad og rekke mot hvit bakgrunn
Møre og Romsdal idrettskrets

Kontantkassa.no

Kontantkassa.no er en støtteordning der trenere og ledere på en enkel og ubyråkratisk måte kan søke om penger til enkeltpersoner slik at alle barn og unge mellom 6-18 år skal få delta i organiserte fritidsaktiviteter. Støtten kan for eksempel brukes til å betale kontingenter/egenandeler, lommepenger til deltagelse på turer, konkurranser og turneringer knyttet til ulike fritidsaktiviteter.

Kontantkassa er et samarbeid mellom Møre og Romsdal idrettskrets, Gjensidige Stiftelsen og kommuner i Møre og Romsdal. Tiltaket legger opp til at det er kommunene selv som forvalter ordningen i den enkelte kommune.

Gå til nettside

Velg et annet emne

Ved å klikke «Godta» aksepterer du lagring av cookies/informasjonskapsler på denne enheten. Cookies blir brukt til å utbedre side navigering, og samle brukerstatistikk for nettsiden for å forbedre innhold og brukeropplevelse. Du kan selv administrere hva du samtykker til ved å klikke på Preferanser. Les vår Personvernerklæring for mer informasjon.