Nasjonal dugnad mot fattigdom og utenforskap blant barn og unge (NDFU)

Nasjonal dugnad mot fattigdom og utenforskap blant barn og unge er et bredt fellesinitiativ bestående av frivillige og ideelle organisasjoner, fagmiljøer og foreninger. Vi har som mål å belyse fattigdom i Norge og bidra til å bekjempe negative konsekvenser av utenforskap blant barn og unge.

Nasjonal dugnad mot fattigdom og utenforskap blant barn og unge (NDFU) ble startet i 2013 med en idé om å samle frivillighetsnorge for å jobbe sammen om et felles mål: Å bidra til å sikre inkludering og deltakelse i fritidsaktivitet for barn og unge i Norge, uavhengig av foresattes sosioøkonomiske status.

NDFUs arbeid har resultert i informasjons- og handlingsverktøyet ALLEMED. Det finnes i dag tre ALLEMED-verktøy, ett som er laget for bruk i frivillige organisasjoner, ett som er tilpasset til bruk for kommunalt ansatte og ett verktøy til bruk av barn og unge selv. I tillegg finnes informasjonsverktøy som ALLEMED-Håndboken og det digitale Norgeskartet Inkluderendefritid.no.

Arbeidet med dugnaden ledes av en styringsgruppe bestående av Røde Kors, Redd Barna, KFUK-KFUM, Norges Idrettsforbund, Norsk friluftsliv, Kirkens Bymisjon, Frelsesarmeen, Ungdom og Fritid, LNU, Norges Musikkorpsforbund og Frivillighet Norge. I tillegg har en rekke organisasjoner som allerede aktivt jobber med inkludering av barn og unge, eller som ønsker å bli enda bedre på dette, sluttet seg til dugnaden.

Se den vedtatte plattformen til organisasjonsnettverket her.

Hvem er NDFU?

Organisasjoner
Styret
Ved å klikke «Godta» aksepterer du lagring av cookies/informasjonskapsler på denne enheten. Cookies blir brukt til å utbedre side navigering, og samle brukerstatistikk for nettsiden for å forbedre innhold og brukeropplevelse. Du kan selv administrere hva du samtykker til ved å klikke på Preferanser. Les vår Personvernerklæring for mer informasjon.