ALLEMED av og for unge - vi er i gang!

Foto: Fire smilende ungdommer sitter rundt et bord og jobber. Bordet er dekket av penner, papir og åpne pizzaesker.
Ungdommer i Bømlo kommune forbereder seg til å holde egen ALLEMED-samling for 30 ungdommer på kick-off med elevrådene i kommunen.
5 grupper med ungdom tester nå ut et nytt ALLEMED-verktøy; av og for unge

Barn og unge er eksperter på egne liv. De vet selv hva de vil gjøre på fritiden, og hva som må til for at de skal ha en reell mulighet til å delta. Derfor har ALLEMED satt seg som mål å utvikle et helt nytt sett med verktøy, utviklet av og for ungdommer selv. Endelig er vi i gang med å møte ungdommene!  

5 engasjerte ungdomsgrupper

5 grupper ungdom fra hele landet er godt i gang med å bruke og videreutvikle ALLEMED-verktøyet! Ungdommene skal kartlegge hva som hindrer unge i å delta på fritidsaktiviteter der de bor, og komme fram til ideer og løsninger som de selv mener kan bidra til at flere unge får mulighet til å delta på fritiden. Dette gjør de gjennom å selv invitere til og arrangere en ALLEMED-samling for andre unge i sitt nærmiljø.

Med oss på laget har vi Løren Ungdomscrew i Oslo, ungdomsrådene i Lødingen kommune og Hammerfest kommune, elevrådet i Bømlo kommune og ungdomsutvalget i Møre og Romsdal idrettskrets. I løpet av høsten skal de samarbeide med flere unge i sine nærmiljø for å løfte unges stemmer der de bor!

Bidrar inn i kommunens ALLEMED-dugnad

Elevrådet i Bømlo er allerede i gang! De gjennomførte en ALLEMED-samling 22. oktober med 30 andre ungdommer fra elevrådene på ungdomsskole og videregående i Bømlo kommune. De skal ta med løsningene og idéene fra denne samlingen inn i ALLEMED-dugnaden Bømlo kommune skal ha for kommunen, frivilligheten og næringslivet.

Selma, elevrådsrepresentant i Bømlo kommune, synes det er spennende å være del av pilotprosjektet og å utvikle nye, nasjonale verktøy til bruk for ungdommer.

“Så vi er en av fem grupper i hele Norge som er med på dette? Det er ganske stort da!” - Selma, 16 år

Ungdomsrådet i Lødingen kommune skal gjennom bruk av ALLEMED-verktøy av og for unge samle sine beste råd før de møter kommunens ansatte, lokal frivillighet og ildsjeler til kommunens ALLEMED-dugnad 30. november. Under dugnaden skal ungdommene, sammen med ansvarspersonen for ungdomsrådet, presentere sine løsningsforslag for ordfører og øvrige deltakere.

Ungdommer i ungdomsutvalget i Møre og Romsdal idrettskrets planlegger til ALLEMED-samlingen de skal holde for andre unge i fylket.

Plukker opp tidligere samarbeid

ALLEMED har tidligere samarbeidet med ungdommer fra Ungdomsutvalget i Møre og Romsdal idrettskrets, om blant annet innlegg på ALLEMED-konferansen 2021 og innlegg på ALLEMED-dugnader i Aukra, Molde og Hustadvika kommune. Nå er de i full gang med å planlegge for en helt egen ALLEMED-samling for flere ungdomsgrupper i fylket. De har med seg en voksen som også støtter de i planleggingen.  

Bilde hentet fra Pådriv Oslo: Ungdom skal lage sin drømmebydel

Utvidet samarbeid og områdeutvikling

Ved hjelp av lønnsmidler fra Bydel Bjerke og Grünerløkka i Oslo har Pådriv gått sammen med 20 andre aktører og ansatt 10 ungdommer mellom 15 og 21 år til et Ungdomscrew. Ungdommene skal finne ut hvordan unge på Løren har det og hva som skal til for å gjøre Løren til en drømmebydel for unge. Ungdomscrewet på Løren skal gjennomføre ALLEMED-samling på en lokal skole for å fange bredt hvilke råd og løsninger barn og unge har til hvordan få alle med på fritidsaktiviteter i Løren bydel.

Gjennom samarbeidet med ungdommene har vi allerede fått gode innspill til hvordan verktøyet kan bli enda bedre! De har kommet med konkrete tilbakemeldinger på å forbedre/forenkle språk og hvordan casene kan bli rettet bedre mot barn og ungdom. Vi gleder oss over å få samarbeide med reflekterte og engasjerte ungdommer, og ser fram til deres viktige innspill og tilbakemeldinger på både verktøy og arbeidsmetode.

Vil du vite mer om medvirkningspiloten? Send oss en e-post.

Tilbake til alle nyheter

Les mer

Ved å klikke «Godta» aksepterer du lagring av cookies/informasjonskapsler på denne enheten. Cookies blir brukt til å utbedre side navigering, og samle brukerstatistikk for nettsiden for å forbedre innhold og brukeropplevelse. Du kan selv administrere hva du samtykker til ved å klikke på Preferanser. Les vår Personvernerklæring for mer informasjon.