Vil du samarbeide med oss?

Hvert år samarbeider vi med kommuner i hele landet om å ta i bruk våre verktøy. Vi vil ha med deg på laget!

Bli med og gjør en forskjell

ALLEMED er en arbeidsmodell og et gratis nasjonalt verktøy som skal gjøre det lettere for deg å inkludere alle barn og unge i fritidsaktivitet, uavhengig av familiens økonomi. Verktøyet brukes til å skape diskusjon og finne gode, langvarige løsninger som fungerer hos dere.

Vi vil ha deg med på dugnaden mot fattigdom og utenforskap blant barn og unge!

Fyll ut interesseskjema for en uforpliktende prat.

Målet med dugnaden

Målet med samarbeidet er å gjennomføre en ALLEMED-dugnad der kommunens førstelinjetjeneste, som møter barn, unge og familier, kommer sammen med lokal frivillighet og beslutningstakere for en målrettet diskusjon om barns rett til fritid og barrierer for deltakelse i organisert fritidsaktivitet. Resultatene, i form av konkrete ideer og engasjement, «eies» av kommunen, som har ansvar for å forvalte og realisere disse.

Under dugnaden benytter vi oss av ALLEMED-verktøyet som tematiserer barns rett til fritid og barrierer for deltakelse, med særlig vekt på økonomi som barriere. Fritidserklæringen har som mål at alle barn og unge skal ha mulighet til å delta i minst én organisert fritidsaktivitet, uavhengig av familiens økonomiske og sosiale situasjon. ALLEMED-verktøyet er i tråd med Fritidserklæringens tydelige oppfordring om et styrket samarbeid mellom kommunal og frivillig sektor.

Se våre dialogverktøy her og ta del i dugnaden, du også!

Til våre samarbeidspartnere tilbyr vi:

  • Veiledning i planleggings- og rekrutteringsfasen til ALLEMED-dugnad
  • Tips og tilgang til ressurser knyttet til inkludering og barrierer for deltakelse i fritidsaktiviteter
  • Gjennomføring av ALLEMED-dugnad med erfarne prosessledere
  • Oppfølging i etterkant av gjennomført ALLEMED-dugnad
  • Et bredt kontaktnettverk av kommuner og organisasjoner for verdifull erfaringsutveksling, tips og råd
  • Invitasjon til ALLEMED-konferansen 2023

Hvem kan søke - og hva koster det?

Alle som jobber i kommunen kan søke om et samarbeid med ALLEMED. Det kan være en fordel om du har barn og unges fritid som ditt arbeidsfelt - eller får med deg noen som har det, men det er ikke et krav.

Alle våre verktøy er gratis å ta i bruk og kan brukes av hvem som helst - uten forkunnskaper. For våre samarbeidskommuner løper det en liten egenandel som dekker reise og losji for våre prosessledere i forbindelse med gjennomføringen av ALLEMED-dugnaden hos dere.

Se hvem som er med her!

Interessert i å vite mer?

Fyll ut interesseskjema hvor du forteller litt mer om arbeidet som allerede gjøres i kommunen. Interesseskjema er uforpliktende å fylle ut, og vi tar kontakt med alle interessenter fortløpende.

Fyll ut interesseskjema her!

Ta kontakt med oss

Følg oss på Facebook

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Tilbake til alle nyheter

Les mer

No items found.
Ved å klikke «Godta» aksepterer du lagring av cookies/informasjonskapsler på denne enheten. Cookies blir brukt til å utbedre side navigering, og samle brukerstatistikk for nettsiden for å forbedre innhold og brukeropplevelse. Du kan selv administrere hva du samtykker til ved å klikke på Preferanser. Les vår Personvernerklæring for mer informasjon.