Takk for innsatsen i 2023!

Mange steiner som har blitt malt med mange ulike farger ligger i en stor eske.
“Fra et hjerte til et annet hjerte”. Steiner med påmalte hjerter i mange fine farger i forbindelse med frivillighetsåret 2022 i Askøy kommune.
Årets dugnadsturné går mot slutten, og kommunene har kommet godt i gang med arbeidet med løsningene fra ALLEMED-dugnadene!

Flere konkrete idéer

I løpet av prosjektperioden 2023 har vi besøkt 17 ulike kommuner over hele landet og bistått i gjennomføringen av en ALLEMED-dugnad.

Kommunene tilsluttet ALLMED forbereder seg nå på å implementere konkrete tiltak som lokalsamfunnet har blitt enige om, for å sikre inkludering av alle barn og unge i organiserte fritidsaktiviteter. Flere av initiativene strekker seg på tvers av kommunegrensene, mens andre er skreddersydd for hvert enkelt sted for å håndtere spesifikke lokale utfordringer.

Den varierte sammensetningen av deltakere, inkludert representanter fra NAV, kultur og idrett, var positivt. Dette ga gode forutsetninger for meningsfulle diskusjoner”. Deltaker på ALLEMED-dugnaden i Fredrikstad

Flere kommuner skal jobbe med løsninger for å styrke informasjonsdelingen om fritidsaktiviteter og støtteordninger. Økt tilgjengelighet og forbedringer i transporttilbudet har også blitt fremhevet som områder som flere kommuner ønsker å prioritere. Økende samarbeid mellom kommuner og frivillige, i tillegg til et tydelig felles kontaktpunkt på tvers av områder, er identifisert som avgjørende faktorer som flere ønsker å adressere lokalt. Mange kommuner har også understreket betydningen av å etablere åpne møteplasser for barn og ungdom.

Oversikt over samarbeidskommuner i 2023.

Flere kommuner inkluderer ungdommens stemme!

Flere av samarbeidskommunene har brukt vårt medvirkningsverktøy ALLEMED Ung, for å involvere ungdommens stemme for en helhetlig inkludering av flere barn og unge i fritidsaktiviteter uavhengig av økonomi.

“Vi fikk øyene opp for problemene, for det finnes så mange problemer uten at man har vært klar over det”. Gutt, 17 år, ungdomsråd

ALLEMED Ung er utviklet med formål om å skape målrettede samtaler blant unge om deres opplevde barrierer for deltakelse i fritidsaktiviteter der de bor. Målet er at unge selv blir gitt de ressursene de trenger for å videreformidle sine idéer og løsningsforslag til hvordan å senke eller fjerne barrierer for deltakelse til lokale beslutningstakere.

Verktøyet kan bidra til å konkretisere og strukturere  en medvirkningsprosess for kommuner og organisasjoner, for å sikre en treffsikker utvikling av lokale fritidstilbud og -arenaer som oppleves attraktive for de unge selv.

“[ALLEMED] er veldig viktig fordi det er mange som står utenfor, det er mange som ikke får deltatt og vært med av ulike grunner, og da er det viktig at vi finner ut hva er de grunnene og hva kan vi gjøre for å hjelpe de.” - Hannah Stokkenes-Jenkins, Bømlo ungdomsråd, Bømlo vgs

Sjekk ut medvirkningsverktøyet ALLEMED Ung her!

Bli inspirert av ALLEMEDs idébank

Mange har brukt våre verktøy til å inkludere flere barn og unge i fritidsaktiviteter – det er mye å lære av gode eksempler.

Her har vi laget noen hovedgrupper der du kan gå inn for å bli inspirert av andres metoder og løsninger for å inkludere barn og unge i fritidsaktiviteter.

Sjekk ut ALLEMED sin idébank her!

ALLMED merker at flere kommuner står overfor lignende utfordringer og ønsker å styrke de samme aspektene av inkluderingsarbeidet. Derfor oppfordrer vi kommunene til å ta initiativ til å kontakte hverandre, dele sine erfaringer og gi støtte i arbeidet mot felles mål.

Ønsker du å komme i kontakt med en av våre samarbeidskommuner? Send oss en e-post!

Rekruttering av nye samarbeidskommuner 2024

Vi er allerede i samtale med flere kommuner for å gjennomføre ALLEMED-dugnad for 2024, og gleder oss til å starte flere spennende samarbeid.

Er du nysgjerrig på samarbeid med ALLEMED i 2024?

Fyll ut interesseskjema her for en uforpliktende prat

Ta kontakt med oss her!

Følg oss på Facebook her!

Meld deg på vårt nyhetsbrev her!

Tilbake til alle nyheter

Les mer

No items found.
Ved å klikke «Godta» aksepterer du lagring av cookies/informasjonskapsler på denne enheten. Cookies blir brukt til å utbedre side navigering, og samle brukerstatistikk for nettsiden for å forbedre innhold og brukeropplevelse. Du kan selv administrere hva du samtykker til ved å klikke på Preferanser. Les vår Personvernerklæring for mer informasjon.